|
|
سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی
علت اصلی پیدایش سیستم های مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی ، ایجاد راهی برای رعایت مقررات اجباری است که روز به روز سخت گیرانه تر می شوند. اولین گامی که در این زمینه، یعنی تدوین یک سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی برداشته شد تدوین استانداردBS 8800:1996 توسط موسسه استاندارد انگلیس بود با ارائه این استاندارد نیاز به یک استاندارد بین المللی در این زمینه بیشتر احساس گردید که منجر به ایجاد استاندارد OHSAS 18001شده که آخرین ویرایش آن در سال 2007 بوده است.
سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی یک چارچوب مدون و جامع را جهت رسیدگی به وضعیت ایمنی و بهداشت کاری پرسنل ارائه می دهد که با اجرای آن، سازمان ها می توانند علاوه بر برآورده ساختن الزامات قانونی مرتبط (مانند قانون کار)، از بروز هزینه های ناشی از بیماری های شغلی و همچنین انجام شکایت های مختلف نزد مراجع قانونی، جلوگیری کنند.
ساختار استاندارد OHSAS18001سازگار با استاندارد های ISO 9001:2008 و ISO 14001:2004می باشد تا سازمان ها بتوانند به راحتی سیستم های مدیریت کیفیت ، محیط زیست و بهداشت شغلی و ایمنی را با یکدیگر ادغام و سیستم مدیریتی یکپارچه ایIMSرا ایجاد نمایند . یک سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی سازمان را در شناسایی ، حذف و یا به حداقل رساندن ریسک های مرتبط با بهداشت و ایمنی کارکنان خویش و سایر طرف های ذینفع که در معرض ریسک های OH&Sقرار دارند یاری نماید. استاندارد OHSAS 18001مشخصات دقیقی را جهت طراحی یک سیستم مدیریت OH&Sارائه می دهد. ساختار استاندارد OHSAS 18001در واقع مسیری باز و منعطف را برای هر سازمانی که بخواهد آن را تحقق دهد، فراهم می آورد. فرآیند ممیزی سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی بر اساس استاندارد OHSAS 18001مشابه با فرایند ممیزی سیستم های مدیریت کیفیت بر اساس ISO 9001و یا سیستم های مدیریت محیط زیست بر اساس ISO 14001می باشد .
مزایای بکارگیری استاندارد OHSAS 18001:2007:
-
· بهبود فرهنگ ایمنی،افزایش کنترل مخاطرات
-
· بهبود کارایی عملیات وکاهش حوادث اتلاف ساعات تولبد
-
· بهبود ایمنی،کیفیت محیط کار روحیه کارگران وافزایش اعتبار سازمان
-
· کاهش هزینه های ناشی از عدم ایمنی و بهداشت
-
· افزایش بهره وری
|
|